A ROBUST FEED U82 HUZALELŐTOLÓ A FEJLETT FOLYAMATVEZÉRLÉS ÉS A RENDKÍVÜLI TARTÓSSÁG PÁRATLAN KOMBINÁCIÓJÁT KÍNÁLJA

2021. Október 13.

 A Robust Feed Red Dot díj nyertes ergonómiával és használhatósággal rendelkezik.Az ESAB piacra dobta a Robust Feed U82 huzalelőtolót, amely számos fejlett folyamatvezérlő funkciót tartalmaz. Ezek segítségével a felhasználók növelhetik versenyképességüket az egyenletes hegesztési minőség és megjelenés révén, orvosolhatják a munkaerő szakképzettségével kapcsolatos problémákat, növelhetik a termelékenységet, és a hosszabb üzemidőnek köszönhetően csökkenthetik a működési költségeket. Az előtoló 200 és 300 mm-es huzaltekercsekkel működik, és az ESAB Aristo® 500ix és Aristo Mig 4004i impulzusos áramforrásaival való használatra tervezték, MIG/MAG, impulzusos MIG, porbeles és TIG hegesztésre, valamint széníves gyökfaragásra.

A Robust Feed U82 a hordozható, zárt előtoló és az ipari jellegű előtoló rendkívül tartósságát, precíz huzalelőtolását és vezérlését egyesíti. PreciDrive huzalelőtoló rendszere jobb ívgyújtást és leállítást tesz lehetővé a fogaskerekek holtjátéka nélkül, négy hajtógörgővel. A nagy átmérőjű hajtógörgők (38 mm) nagyobb tapadási felületet és tolóerőt biztosítanak, anélkül, hogy a lágytöltetű és alumínium huzalok eldeformálódnának, amely a huzalelőtolással kapcsolatos problémák leggyakoribb forrása. Maximum 2 mm vastagságú tömör huzalokkal és 2,4 mm vastagságú porbeles huzalokkal való használatra alkalmas, és 0,8-25,0 m/perc sebességű huzalelőtolásra képes.

„A legfejlettebb vezérlőpanelünket tartalmazó Robust Feed U82 bevezetésével számos iparág felhasználói profitálhatnak a Robust Feed egyedi termelékenységéből, megbízhatóságából és tartósságából” – nyilatkozta Arne Lagerkvist, az ESABipari hegesztőberendezések részlegének globális termékmenedzsere. „Ez az előtoló az ESAB exkluzív SuperPulse módosított impulzusos cseppátviteli folyamatát alkalmazza. A SuperPulse a hagyományos impulzusos hullámformát ötvözi egy másik hullámformával vagy folyamattal különleges célok elérése érdekében az alumínium vagy rozsdamentes acél hegesztése során.”

A SuperPulse folyamat kombinációi a következőket tartalmazzák:
  • Impulzusos MIG/rövid ívl, amely biztosítja a hőbevitel maximális kontrollját a vékony szakaszok hegesztése és a gyökhegesztés során.

  • Impulzusos MIG/impulzusos MIG, amely 1,6 mm-es vastagságú és annál vastagabb hegesztőanyaggal használható, a hőbevitel, gyöngyprofil, gyöngy megjelenés és haladási sebesség nagyfokú kontrollját biztosítva.

  • Szóróív/impulzusos MIG, amely nagyobb termelékenységet biztosít a vastagabb részeknél, ugyanakkor továbbra is képes függőlegesen felfelé hegeszteni elektródlengetés nélkül, ezáltal kevésbé fárasztva a hegesztőt.Fejlett vezérlés

A Robust Feed U82 lehetővé teszi, hogy beállítsák a feszültség és az áramerősség határértékeit, ugyanakkor biztosítja, hogy a kezelő személyzet ne léphessen ki a beállított hegesztési eljárásból. Továbbá, miután a hegesztési paraméterek beállításra kerültek, a vezérlés zárolható, így illetéktelen személyek nem tudják megváltoztatni a paramétereket. További minőségi funkciók többek között az utolsó 99 hegesztés adatainak tárolása, a termelési statisztikák, például az ívégési idő és a felhasznált huzal mennyiségének nyomon követése, valamint a statisztikák és eljárások USB csatlakozáson keresztüli exportálása.

A Robust Feed U82 lehetőséget biztosít a felhasználók számára egyedi szinergikus görbék létrehozására, illetve biztosítja, hogy 259 gyárilag programozott szinergikus görbe közül választhassanak az acél, rozsdamentes acél, alumínium és NiCrMo-ötvözetek MIG, impulzusos MIG vagy SuperPulse™ eljárással való hegesztéséhez. Az előre programozott szinergikus görbék előre beállított sebességgel rendelkeznek, mert huzaltípustól, huzalátmérőtől, védőgáztól és a kiválasztott folyamattól függően megvannak az optimalizált paramétereik. Az egyes szinergikus görbékhez tartozó adatok finomhangolhatók, majd azt követően tárolhatók; az U82 akár 255 hegesztési program tárolására képes.

Az impulzusos MIG-hez tartozó szinergikus görbék sok időt spórolhatnak meg a folyamatfejlesztés terén. Az impulzusos hegesztés megkezdéséhez a kezelő egyszerűen kiválasztja a szinergikus görbét. A rendszer ezután optimális dinamikus ívvezérlést biztosít a folyamatos beolvadás és egyenletes hegesztési varrat érdekében, automatikusan állítva az ívhosszt és huzalelőtolási sebességet. Amennyiben szükséges, a kezelő szabályozhatja a huzalelőtolás sebességét az ív finomhangolása érdekében, és az impulzusparaméterek automatikusan igazodni fognak a beállításokhoz.

A Robust Feed U82 tartalmaz minden alapvető vezérlést, beleértve a Qsetet és a rövidzárlatos lezárást (SCT). A Qset – vagyis quick set, tehát gyors beállítás – automatikusan optimalizálja a rövidzárlatos ívet a beállított gáz/huzal kombinációhoz. Néhány másodpercnyi hegesztést követően a rendszer kiigazítja a hegesztési paramétereket, hogy illeszkedjenek a kezelő egyéni hegesztési stílusához a huzalkinyúlást és a pisztolytartást (például amikor a kezelő a sarkoknál manőverezik a pisztolly). Ez lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a munkakábel mechanikájára fókuszáljon, ahelyett, hogy amiatt aggódna, hogy vajon jól állította-e be a paramétereket. Az SCT technológia kihegyezi a tömör MIG huzal végét a hegesztés befejezésekor, hogy biztosítsa a következő ív megfelelő kezdését, csökkentse a fröcskölést és a beolvadás hiányának valószínűségét. Az SCT technológiával a kezelőnek nem levágnia a huzalvéget.

A Robust Feed U82 a hátulján 50 mm dinse dugós csatlakozást tartalmaz MMA hegesztéshez vagy faragó munkakábelhez, és amennyiben Aristo 500ix áramforráshoz csatlakoztatják, lehetővé teszi, hogy a kezelő a faragás módot válassza az előtolón, amelynek köszönhetően nincs szükség arra, hogy az áramforráson újra beállítsa az üzemmódot vagy faragáshoz szükséges kábelekre váltson. Továbbá, az Aristo/Robust Feed U82 kombináció CV kimenet segítségével végzi a faragást. A CV (álandó feszültség) simább faragási eredményt biztosít, mivel a rendszer a kimeneti áramot úgy szabályozza, hogy az fenntartsa a beállított feszültséget, még akkor is, ha a távolság a szén és a munkadarab között folyamatosan változik.Díjnyertes termék

A Robust Feed, amely elnyerte a rangos Red Dot díjat termékdizájn kategóriában, javítja az ergonómiát. Amennyiben a középső fogantyújánál fogva mozgatják, kényelmesen támaszkodik a kezelő oldalához hosszabb távolság megtétele során. A hegesztés helyéhez közelebb, a kiegészítő első és hátsó fogantyúk megkönnyítik a létrán való felvitelt, a manőverezést a szűk helyeken, vagy a készülék egyik személytől a másiknak történő átadását.

A Robust Feed U82 IP23 védettségi besorolású (más modellek IP44 besorolásúak). A teljesen zárt huzalelőtoló-rekesz megvédi a huzalt a víztől, portól és az egyéb szennyeződésektől. A huzalelőtoló-rekeszben található opcionális fűtőelem gondoskodik a nedvesség felszárításáról a huzal épségének megőrzése érdekében, és a duplafalú kialakítás speciális zónákkal rendelkezik az ütés- és kopásállóság biztosítása érdekében. A vezérlő-, táp- és gázkábelek csatlakozói védett helyen, a ház belsejében találhatók, és egy megbízható feszültségmentesítő akadályozza meg a kábelek feszülését.

A Robust Feed sorozat további tagjai a Robust Feed Pro, a Robust Feed Pulse és a Robust Feed U6 modellek. A célpiacot a hajógyártás, építőipar, tengeri kitermelési ágazat, vasúti kocsik gyártása és a nehézgépipar hagyományos hordozható alkalmazásai, valamint az acélszerkezetek, tartályok, hajók, pótkocsik, mobil berendezések gyártásával és általános megmunkálással foglalkozó felhasználók alkotják.

„A por, piszok és fizikai megerőltetés miatt a műhelyi környezetek rendkívül megterhelők lehetnek”– mondta Lagerkvist. „A Robust Feed tartósságának köszönhetően növekedhet az alkalmazások üzemideje, míg a PreciDrive előtoló rendszer fenntartja a precíz huzalelőtolást az egyenletes hegesztési minőség érdekében.”

Az ESAB-ról

Mi az ESAB-nál azért dolgozunk, hogy a hegesztés és a vágás jövőjét alakítsuk. A legszélesebb termékválasztékkal rendelkező, piacvezető márkaportfóliónk révén összekapcsoljuk a gyártókat a legújabb technológiákkal, hogy gyakorlatilag bármilyen iparági kihívásra válaszolhassanak – mindezt pedig megtámogatjuk tudásunkkal, tapasztalatunkkal és elkötelezettségünkkel, hogy segítsünk nekik termelékenységük soha nem látott szintre emelésében. További információkért látogasson el az esab.com weboldalra. 

ESAB_RobustFeed_Pulse-U6-U82-water_R3QT_RD_Tweco_web)

Képaláírás: Az ESAB Robust Feed U82 fejlett folyamatvezérlő funkciókat tartalmaz, amelyek javítják a hegesztés minőségét, orvosolják a munkaerő szakképzettségével kapcsolatos problémákat, növelik a termelékenységet és csökkentik a működési költségeket..

 

 

x

x

Loading..