AZ ESAB ROGUE KOMPAKT MMA/LIFT TIG INVERTEREK AZ IPARÁG LEGJOBB TELJESÍTMÉNY-ÁR KOMBINÁCIÓJÁT KÍNÁLJÁK

2020. Október 9.

Az ESAB Welding & Cutting Products bemutatta a Rogue-t, a hordozható és megfizethető MMA/Lift TIG invertereinek új sorozatát, amelyek professzionális ívteljesítménnyel és olyan funkciókkal rendelkeznek, mint az állítható Hot Start , a könnyebb ívgyújtáshoz és az Arc Force , a stabilabb ívhez. Az egységek 343 x 153 x 264 mm méretűek, rendkívül fejlett vezérléstechnológiával rendelkeznek, hogy egyenletes hegesztőívet biztosítsanak minden típusúbevont elektródával.  A Lift TIG (DC TIG) funkció kedvező ívgyújtást biztosít nagyfrekvencia használata nélkül. Mindegyik Rogue modell stabil TIG ívet szolgáltat 10 A áramerősségtől, biztosítva ezzel a teljes kontrolt még vékony, sérülékeny alkatrészek esetén is.

„A Rogue hatására az iparág kénytelen újragondolni az erőrvel, a teljesítménnyel és az árral kapcsolatos felfogását” - mondja Bartosz Kutarba, Global Product Manager – Light Industry Equipment, ESAB. " A Rogue-gal a kevésbé gyakorlott hegesztő is kiváló kötést hozhat létre.” A új áramforrásunkat alkalmazzák gépipari beszállítók, karbantartó cégek, javítással, bérbeadással, csőgyártással, mezőgazdasággal foglalkozó.

A Rogue nagy méretű kijelzővel rendelkezik, mely akár 25 méterről is leolvasható, a távszabályozó segítségével könyedén változtathatja a paramétereket a munkavégzés helyéről.  A robusztus, üvegszálas polimerből készült házat úgy tervezték, hogy ellenálljon az esetleges ütéseknek és az időjárás viszontagságainak. Az IP23S védettségi besorolás a legnehezebbalkalmazásokhoz is alkalmassá teszi a Rogue gépeket.

A termékcsalád bevezetése a négy ES modellel kezdődik: Rogue ES 150i (150 A maximális hegesztési áramerősség), Rogue ES 180i (180 A maximális hegesztési áramerősség), Rogue ES 180i Pro (180 A maximális hegesztési áramerősség) és Rogue ES 200i Pro (200 A maximális hegesztési áramerősség). A Rogue ES 150i, 180i Pro és ES 200i Pro 25% bekapcsolási idővel rendelkezik az adattáblán jelzett áramerősségnél, míg az ES 180i terhelhetősége 170 A 20% bekapcsolási időnél.

Professzionális funkciók

zások lehetőségét. A rugalmas tápfeszültség-kompenzáció folyamatos hegesztőívet biztosít a teljes tápfeszültség-tartományban, ez megfelelővé teszi az áramforrásta nem stabil, ingadozó feszültséggel rendelkező hálózati, illetve generátor által általi megtáplálásra.

A Pro modellek rendelkeznek a PFC funkcióval (Power Factor Correction - PFC) így az áramfelvételük kevesebb, mint 15 A. Ennek eredményeként a felhasználók kisebb névleges értékű megszakítót használhatnak, csökken annak a veszélye, hogy a megszakító kiold a nagy teljesítménnyel történőmunkavégzés közben. A legújabb technológiával rendelkező PFC-áramkör révén akár 100 m -es hosszabítóval is hegeszthet, tovább növelve a munkavégzés helyének rugalmasságát. A Rogue Pro modellek tömege a PFC- áramkör miatt 8,25 kg, míg a Rogue 150i és 180i tömege 6,8 kg.

Mindegyik Rogue modell rendelkezik az állítható Hot Start és Arc Force funkcióval. A Hot Start indításkönnyítés funkció néhány milliszekundumig a beállított érték fölé növeli az áramerősséget, hogy megkönnyítse az ívgyújtást. Különösen nagy segítség az alacsony hidrogéntartalmú elektródáknál, amelyeknél rendkívül nehéz az ívgyújtás. Az Arc Force funkció növeli a rövidzárlati áramerősséget amikor az ívfeszültség egy előre meghatározott küszöbérték alá esik. Ennek eredményeként a hegesztők rövidebb ívhosszt tudnak tartani anélkül, hogy az elektróda letapadna, ami előnyös keskeny hézagokban, sarkokban történő hegesztéseknél, illetve pozícióban történő hegesztéskor.

Konkurens áramforrásokkal összehasonlítva a Rogue egységek nagyobb üresjárási feszültséggel (open circuit voltage - OCV) rendelkeznek, ami szintén segíti a jobb ívgyújtást. A Rogue ES 150i/180i OCV értéke 63 V, a Pro modellek OCV értéke pedig 78 V.

A Rogue vállpánttal, masszív testkábellel (3 m) és elektródafogóval (5 m kábel) kapható, mindkettő 50 mm-es Dinse csatlakozóval rendelkezik.

 

ESAB ROGUE COMPACT

Az új ESAB Rogue új MMA/Lift TIG inverterek sorozatának köszönhetően az iparág átgondolja az erővel, teljesítménnyel és árral kapcsolatos felfogását.

x

x

Loading..