AZ ESAB BEMUTATJA AZ ELSŐ HORDOZHATÓ HUZALELŐTOLÓJÁT, AMELY  A RENDKÍVÜLI TARTÓSSÁG ÉRDEKÉBEN IP44 VÉDETTSÉGI BESOROLÁSSAL RENDELKEZIK

2019. Szeptember 24.

Az ESAB a mai napon bemutatja új hordozható huzalelőtolóját, a Robust Feed Pro-t, kategóriájának első olyan termékét, amely IP44 védettségi besorolással rendelkezik. tehát minden irányból védett a fröccsenő víz, valamint az 1 mm-nél nagyobb szilárd tárgyak ellen.

A teljesen zárt Robust Feed Pro kettős falú kialakítással rendelkezik, amelyben rugalmasabb anyagból készült speciális ütközési zónák találhatók, a minél jobb energia elnyelés érdekében. Az összes vezérlő, a táp- és a gázcsatlakozó a házban található, egy szervizburkolat alatt, amely könnyű hozzáférést biztosít az elektronikához.

„A Robust Feed Pro az egyetlen olyan huzalelőtoló a piacon amelynek egy heves esőzés sem árthat. Az egységben található fűtőrendszer megakadályozza a páralecsapódást és szárazon tartja a huzalt”- nyilatkozta Arne Lagerkvist, az ESAB Hegesztő és vágó berendezések Nehézipari hegesztőberendezések üzletágának globális termékmenedzsere.

Minden kábelcsatlakozó védett helyen, a huzalelőtoló belsejében található. Az összekötőkábelek robusztus tehermentesítővel rendelkeznek, ami gondoskodik arról, hogy a kábelcsatlakozókat ne érje túlzott terhelés.

„Elejtheti és a kábelnél fogva a sárban vonszolhatja a huzalelőtolót akkor sem fog tönkre menni. A kábelek és a tömlőcsatlakozók nem feszülnek meg és nem nyíródnak el.” mondja Lagerkvist.

A Robust Feed Pro rendkívüli tartóssága, hordozhatósága és teljesítménye révén különösen alkalmas ipari gyártási műveletekhez, például hajógyári alkalmazásokhoz, és tengeri-, és egyéb acélszerkezetek gyártásához, felrakóhegesztéshez javítási és karbantatási műveletekhez, nyomástartó edényekhez és csővezetékek gyártásához.

A Robust Feed Pro kompatibilis az ESAB Warrior 500i, Warrior 400i és Warrior 400i MV áramforrásokkal, lehetővé téve a kezelők számára a feszültség és az előtolás sebességének a huzalelőtolón való beállítását. 550, 500 és 400 A kimenetnél a bekapcsolási idő 50, 60 és 100 százalék.

Erős előtolómű
A Robust Feed Pro maximum 300 mm-es, 595 x 250 x 430 mm méretű és 16,8 kg tömegű huzaltekerccsel használható. A berendezés új precíziós huzalelőtoló rendszerrel van felszerelve, amely elegendően nagy teljesítményű ahhoz, hogy akár 2,0 mm-es tömör huzalt és 2,4 mm-es porbeles huzalt kezeljen. Az ESAB a 38 mm-es hajtott görgők használata mellett minimalizálta a 4 görgős meghajtó állványának méretét, a görgők a gyors cserét lehetővé tévő funkció mellett a pontos méretmeghatározás érdekében színkóddal rendelkeznek.

A rendszerrel a huzalelőtolási sebességek (WFS) széles skálán változtathatók 0,8 és 25,0 m/perc között, ami a 0,6 mm-es tömör huzalhoz és az akár 2,4 mm-es porbeles huzalhoz szükséges előtolási sebességet is biztosítja.

„Kialakításunk javítja a pontosságot kisebb sebességeken, elég erős a nagyobb porbeles huzalok előtolásához és biztosítja a kisebb átmérőjű tömör huzalokhoz szükséges nagy sebességet" - mondja Lagerkvist. „A Robust Feed Pro valóban egy sokoldalú egység.”

A huzalelőtoló elülső részén, nagy fényerejű, nagyméretű LED-kijelzők találhatók, amelyek erős napfényben is jól láthatóak, valamint háttérvilágítással ellátott szimbólumokkal is felszerelt, amelyek megkönnyítik az egység működtetését gyenge környezeti megvilágítás esetén. Az elülső részén vezérlőgombok találhatók a feszültség és a huzalelőtolási sebesség beállítására, a huzal léptetéséhez, valamint a gázöblítéshez. Az egység belsejében találhatók a 2T vagy 4T funkciók vezérlői, a krátertöltés funkciója, és egy áramlásmérő a pontos védőgáz-áramlás beállításához.

A Robust Feed Pro rendelkezik az SCT (Short Circuit Termination) funkcióval mind tömör, mind pedig portöltéses huzalokhoz, amely optimalizálja a varratvéget valamint a huzalvég alakját, emiatt nem szükséges a huzalvég levágása és az újabb ívgyújtás is könnyebbé válik. Az SCT funkcióval jelentős mellékidő takarítható meg. Porbeles vagy fémpor töltetű huzalok használatakor az ívgyújtás javítását érekében a huzalvisszaégés jól kontrolálható.

Ergonomikus kialakítás

A Robust Feed Pro három fogantyúval - mindegyiknél fogva daruval emelhető - és két további emelőponttal rendelkezik könnyebb hordozhatóság és manőverezés érdekében. A hosszú felső fogantyú lehetővé teszi az egység súlypontjában történő emelését a benne lévő huzallal vagy anélkül egyaránt. Az elején és a végén lévő fogantyúkkal könnyen mozgatható szerelőnyílásokon és kisebb tereken keresztül.

„Ez az egyetlen huzalelőtoló a piacon, amely egyértelmű jelzéssel mutatja, hogy a fogantyúk daruval történő emelésre alkalmasak, ami fontos tulajdonság a tengeri szerkezetek-, és a hajógyártás során előforduló alkalmazásoknál," - mondja Lagerkvist.

A nagyobb mobilitás érdekében a Robust Feed Pro opcionális mozgató kocsival is rendelhető, amelyre állítva és fektetve is felszerelhető az eszköz. A digitális feszültség- és áramerősség-mérő műszerek a jó leolvashatósága a vezérlőpanel 90 fokkal elfordítható.
Ha az előtolót fekvő pozícióban helyezi a kocsira, azzal egy alacsony, lapos profilt kap, ami sokkal stabilabb." - mondja Lagerkvist. „Olyan alkalmazásokban, mint például a pótkocsi gyártás, a kezelő könnyen mozgathatja a huzalelőtolót az alacsony tárgyak alatt. Az alacsony súlypont mindegyik helyzetben lehetővé teszi az akadályokon és egyenetlen padlókon való áthúzását anélkül, hogy felborulna.”

Az ESAB új Robust Feed Pro terméke az egyetlen olyan hordozható huzalelőtoló, amely IP44 védettségi besorolással rendelkezik. Daruzásra alkalmas fogantyúkkal, egyedülálló opcionális mozgató kocsival és olyan robusztus kialakítással büszkélkedhet, hogy a felhasználók szó szerint maguk után vonszolhatják a sárban.

PORTABLE WIRE FEEDER
x

x

Loading..