AZ ESAB FORGALOMBA HOZZA AZ ISERIES 600 ÉS 800 AMPERES VERZIÓIT  A NAGY PONTOSSÁGÚ AUTOMATIZÁLT PLAZMARENDSZEREKHEZ

2021. Augusztus 31.

A felhasználók „párhuzamosan” használhatnak két iSeries áramforrást nemvasfémek vágására 160 mm-ig; a rendszeren belül a két egység rugalmasan működtethető egyszerre vagy külön-külön.

Az automatizált plazmavágás termelékenységének növelése érdekében az ESAB forgalomba hozta nagy pontosságú iSeries plazma áramforrásainak 200, 300 és 400 amperes verzióját, hogy a vágási teljesítmény ennek megfelelően 400, 600 vagy 800 amperre duplázódjon. Az új adottság alkalmazásához, amely a március 1. után gyártott iSeries rendszerek alapbeállítása, megfelelő fogyóeszközök, csatlakozó készlet kábelezéssel és a vezérlőhöz társított szoftver szükségesek.

„Az alapkoncepció hasonló ahhoz, mintha két hegesztési áramforrást párhuzamosan használnánk arra, hogy nagyobb átmérőjű elektródákkal érjük el a termelékenység növelését” – magyarázta Dirk Ott, a Globális Plazma Automatizálás alelnöke. „Ez az új adottság tartalmaz néhány kisebb szoftver- és hardverfejlesztést, de az igazi kihívást az új 600 és 800 amperes fogyóeszközök kifejlesztése jelentette a rozsdamentes acélhoz és az alumíniumhoz.”

Ott úgy gondolja, hogy a fogyóeszközök az automatizált plazmavágó rendszerek legjobban kidolgozott alkotóelemei, valamint az optimális vágási minőség és sebesség eléréséhez a fogyóeszközöket oly módon kell megváltoztatni, hogy illeszkedjenek az alkalmazáshoz. Az ESAB most 15-800 amperes teljesítményű automatizált plazmavágási rendszerekhez kínál fogyóeszközöket.

Az alkalmazások az olyan, főként az energiatermelésre, nyomástartó tartályok gyártására, valamint a vegyipari és petrolkémiai eljárásokra szakosodott gyártókat és acélipari szolgáltató központokat célozzák, amelyek két munkakábelt használnak egy berendezéshez, és amelyek vágási vastagsága rozsdamentes acél és alumínium esetén nem haladja meg a 160 mm-t. A 600 és 800 amperes rendszerek potenciális felhasználói elsősorban nagyobb vágási sebességet kívánnak elérni 50-100 mm vastagságú nemvasfémeken. Például, a 600 amperes rendszer a 75 mm-es rozsdamentes acélt 330 mm/perc sebességgel vágja H35 eljárás során (a H35 eljárás 35 százalék hidrogént/65 százalék nitrogént használ a plazmagázhoz és nitrogént a védőgázhoz).

Csatlakoztatva vagy egymástól függetlenül

Az új adottságoknak köszönhetően az iSeries 200, az iSeries 300 és az iSeries 400 rendszerek felhasználói rugalmasan kiválaszthatják, hogy a két azonos teljesítményű rendszert egymástól függetlenül vagy együttesen kívánják üzemeltetni.

„Általánosan elfogadott stratégia a nagy volumenű alkalmazások termelékenységének növelése érdekében, hogy két plazmavágó munkakábelt ugyanarra a berendezésre csatlakoztatnak az azonos formák vágásához” – mondja Ott. „Amikor a gyártók meg akarják duplázni a teljesítményt a vastagabb anyagok vágásához vagy a vágás növelése érdekében, csupán a fogyóeszközöket kell kicserélniük. Ez könnyedén megvalósítható, mivel 400, 600 és 800 amperes fogyóeszközeink mind ugyanazzal a munkakábellel működnek. A gyorsan cserélhető fogyóeszköz-patronok segítségével a felhasználók kevesebb mint 30 másodperc alatt lecserélhetik a fogyóeszközt.”

Water Mist Secondary (WMS™) eljárás

A Water Mist Secondary vágási eljárás, amely nitrogént használ plazmagázként és közönséges csapvizet a védelemhez, rozsdamentes acél és alumínium esetében jobb minőséget és alacsonyabb vágásonkénti költséget biztosít. Rozsdamentes acél vágása esetén a WMS eljárás vágási sebessége 300 százalékkal nagyobb, és akár 20 százalékkal vagy még ennél is többel csökkenti a vágásonkénti költséget a plazmagázként argon-hidrogént (H35) használó rendszerekhez képest.

„Az előző technológiánkkal a WMS eljárás maximum 40 mm vastagságú anyag vágására volt képes. Jelenlegi megnövelt 800 amperes teljesítményével a WMS akár 125 mm-es nemvasfémek* vágására is képes” - nyilatkozta Ott. „Egyetlen más gyártó sem kínál ilyen adottságú rendszert.”

A nemvasfémeken alkalmazott WMS és H35 eljárás mellett az ESAB fogyóeszközök teljes skáláját biztosítja vastartalmú anyagok vágásához, valamint az argon használatát plazmavágáshoz. Minden XT munkakábellel meglévő alkatrészek használhatók a víz alatti vágáshoz, mivel a gyártók csökkenteni szeretnék a láng- és füstképződést.

* Szerkesztői megjegyzés: A lágyacél automatizált plazmavágása általában 50 mm vastagságra vagy kevesebbre korlátozódik; vastagabb anyag esetén a lángvágás biztosíthat hasonló vágási sebességet, nagyfokú pontosságot és költséghatékonyabb működést.

Nagyobb rugalmasság

Az iSeries elérhető 100, 200, 300 és 400 amperes konfigurációban, maximum 50 mm vastagságú lemez vágásához. Minden modell tartalmazza a hagyományos szekrényt és elemeket, valamint a StepUp™ moduláris technológiát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a teljesítményt 100 amperről egészen 400 amperre növeljék inverter blokkok hozzáadásával (és 400, 600 vagy 800 amperrel, 200, 300 vagy 400 amperes egységek párhuzamos alkalmazásával). A moduláris kialakítás minimálisra csökkenti a szükséges pótalkatrészek számát és a javítási időt.

„A StepUp technológia és a párhuzamosan működtethető iSeries egységek mellett a gyártóknak nem kell amiatt aggódniuk, hogy olyan rendszert vesznek meg, amelynek nincs elegendő kapacitása a jelenlegi és jövőbeni szükségletek kielégítésére”– jelentette ki Ott.

iSeries power sources

A felhasználók most már párhuzamosan használhatják két iSeries áramforrás energiáját nemvasfémek vágására 160 mm-ig. A fejlesztésnek köszönhetően a két rendszer rugalmasan működtethető egyszerre vagy külön-külön.

x

x

Loading..